Előzetesben a százmilliót sikkasztó pénztáros

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a takarékszövetkezeti pénztárost, akit több mint 103 millió forint elsikkasztásával gyanúsítanak. A nő az ügyfelek által a pénzintézetbe befizetett pénzt vágta zsebre.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a több mint százmillió forintos sikkasztással gyanúsított kislétai pénztárost pénteken. Sz. Menyhértné, mint pénzintézeti kirendeltségi pénztáros, január 1. és szeptember 12. között 63 esetben vett át összesen több mint 103 millió forintot az ügyfelektől Kislétán és részükre hamis takarékszelvényt állított ki. A szelvényeket a takarékszövetkezet nevében aláírta és lebélyegezte, de a pénzt a központ felé nem továbbította, és az okmányok adatait sem vezette be a nyilvántartásba.

Az előzetes letartóztatást a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával és a nyomozás kezdeti stádiumával indokolta a Nyíregyházi Városi Bíróság. A bíró szerint tartani lehetett attól is, hogy ha szabadlábon hagynák pénztárosnőt, akkor meghiúsítaná vagy megnehezítené a büntetőeljárást, különösen a tanúk befolyásolásával, esetleg megfélemlítésével.