Vágólapra másolva!
Keresetlevelet nyújtottak be a Fővárosi Bírósághoz az MDF tisztújításának ügyében. A benyújtók szerint a párt szeptember 27-ei tisztújításán sorozatos szabálytalanságok történtek. A pert ketten kezdeményezték, egyikük neve az MDF csepeli honlapján bukkan fel.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bírósághoz hétfőn keresetlevél érkezett, a benyújtók az MDF szeptember 27-ei tisztújítását támadják. A tisztújítást a párton belül botrányok tarkították, a pert indítók szerint ráadásul sorozatos szabálytalanságok történtek - írja a Magyar Nemzet.

A keresetlevél - mely a Magyar Nemzet birtokába került - például azt állítja, hogy Katona Kálmán, az Országos Választmány akkori elnöke jogszerűtlenül járt el, amikor a tisztújításon való részvételre jogosult hét delegált mandátumát visszautasította. Emellett a megyei tisztújítások nyár közepi lezárulása után Dávid Ibolya - elnöki hatáskörben, jogi aggályok miatt - három megyében megismételtette a procedúrát, amelynek bizonyos részei a perelők szerint ütköznek az MDF alapszabályával - állítják a benyújtók.

A keresetlevél szerzői azt kérik, vizsgálják felül a tisztújítás jogszerűségét, és ha törvénytelenséget tapasztalnak, semmisítsék meg annak eredményét. Ügyészségi vizsgálatot is kezdeményeznek a pártvezetőség eljárásai ellen - írja a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Bíróság az MTI-vel azt közölte: október 21-én kapták meg a keresetlevelet, amelyet Czap Zoltán és társa nyújtott be az MDF ellen, határozat megsemmisítése tárgyában. Czap Zoltán neve az MDF csepeli szervezetének honlapján szerepel, eszerint indult a 2006-os önkormányzati választáson, de nem szerzett mandátumot. Czap az MTI-nek megerősítette, hogy ő nyújtotta be a keresetet, de mást nem akart mondani.