Gyanúsítás nélkül zárulhat le a voksvásárlási ügy

Vágólapra másolva!
Szerdán jár le szabolcsi voksvásárlási ügyben indított nyomozás határideje. Az ügyet az robbantotta ki, hogy a Hír TV egyik munkatársa a pénzügyminiszter kampányfőnökének nevében hívott föl több roma vezetőt, akiktől arról érdeklődött, hogy mennyiért lehetne megvenni a szavazatukat. A Népszabadság úgy tudja, az ügynek nincs gyanúsítottja.
Vágólapra másolva!

Október 22-én járt le a szabolcsi voksvásárlási ügyben februárban indított nyomozás határideje - írja a Népszabadság. A lap szerint gyanúsítottként senkit sem hallgattak ki az ügyben. Az újság meg nem erősített információi szerint az ügynek továbbra sincs gyanúsítottja, így elképzelhető, hogy az eljárás megszüntetésére tesz indítványt a rendőrség.

A Hír TV egyik munkatársa Tóth Viktornak - Veres János pénzügyminiszter kampányfőnökének - a nevében hívott föl több szabolcsi roma vezetőt februárban, akiktől arról érdeklődött, hogy a március 9-i népszavazáson mennyiért lehetne megvenni a szavazatukat. Az adásba került beszélgetésekkel együtt olyan felvételeket is sugárzott a Hír TV, amelyen a roma nyilatkozók arról beszéltek, hogy a 2006-os parlamenti választásokon is ajándékot kaptak szavazataikért.

Veres János provokációnak minősítette az ügyet, Tóth Viktor pedig feljelentést tett, mert a nevében telefonáltak. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, a népszavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával indított eljárást. Feljelentést tett a Hír TV is a 2006-os állítólagos választási visszaélések miatt.