Dohány utcai ingatlant ad el Erzsébetváros

Vágólapra másolva!
A Népszabadság szombati számában megjelent hirdetés szerint a VII. kerületi önkormányzat egyfordulós nyílt pályázatot hirdet a Dohány utca 32. szám alatti ingatlan elidegenítésére. A hirdetésből nem derül ki pontosan, hogy milyen ingatlanról van szó, illetve hogy az egész ingatlant vagy annak csak egy részét adják el. Ugyanakkor egy kerületi honlapról kiderül, hogy ott egy iskolaépület található. 
Vágólapra másolva!

A részletes pályázati kiírás az erzsébetvárosi önkormányzat polgármesteri hivatalának ügyfélszolgálati irodáján vásárolható meg 50 ezer forint plusz áfa összegért. A megvásárlásra 2008. november 28-ától december 12-ig van lehetőség.

Az ajánlatokat december 15-éig kell az ügyfélszolgálati irodán, déli 12 óráig benyújtani.

Egy másik ügy

Közben a Magyar Nemzet egy másik erzsébetvárosi ingatlaneladási ügy kapcsán arról számol be, hogy Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta azt az értesülésüket, hogy nincs előzetes letartóztatásban Nagy György, az október végén letartóztatott vállalkozó.

Az ügyben a fő gyanúsított az SZDSZ-es frakcióvezető Gál György, a kerületi gazdasági bizottság elnöke. Hunvald György kerületi polgármester a lapnak azt nyilatkozta: a nyomozó hatóságok meg sem kérdezték őt, pedig bizonyítani tudja, hogy a privatizált ingatlanok értékéhez képest kétszeres-háromszoros bevételhez jutottak az egykori zsidónegyednek nevezett területen, például a Király utcában és a Dob utcában.