Kétszáz fiatal partija miatt állt a metró

Vágólapra másolva!
Szervezett parti miatt állt le szombat éjszaka a hármas metró. A tv2 tudósításából kiderül, mintegy 200 fiatal szállt be az egyik kocsiba, ahol lekapcsolták a világítást és zenét hallgattak.
Vágólapra másolva!

A BKV szombat éjszaka közölte, hogy le kellett állítani a hármas metró egyik szerelvényét este fél tizenegy körül, mert az utolsó kocsiban "fiatalok egy csoportja randalírozott".

Azóta kiderült, hogy valójában egy szervezett eseményről, úgynevezett metrópartiról volt szó. A tv2 híradójának beszámolója szerint mintegy 200 fiatal zsúfolódott be az egyik kocsiba, lekapcsolták a világítást és zenét hallgattak. A partit kör e-mailekben szervezték, hogy kik, azt egyelőre nem tudni pontosan.

Bár azt a rendőrség már szombat éjjel közölte, nem sérült meg senki és rongálás sem történt, a tv2 tudósításából kiderül, több utas felháborodott a fiatalok akcióján. A BKV pedig közölte, veszélyesnek tartják az ilyen partikat és a jövőben jobban odafigyelnek majd rájuk.

Video egy montreali metrópartiról

A metróparti nem a magyar fiatalok találmánya. Több más, külföldi nagyvárosban is rendeztek már hasonlókat, az ezekről készült felvételek megtalálhatók videómegosztó oldalakon.