Ismerheti a terézvárosi vesztegetőt a polgármester

Vágólapra másolva!
A Magyar Hírlap szerint Verók István terézvárosi polgármester ismeri a kerületi vesztegetési ügy gyanúsítottját, bár ennek ellenkezőjét állítja. A lap pénteken közzétett egy levelet, amelyben a vállalkozó ajánlatot tesz a kerületi vezetőnek egy Andrássy úti ingatlan megvásárlására.
Vágólapra másolva!

Nem igaz, hogy a terézvárosi önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nem volt azzal a vállalkozóval, akit a nyomozó hatóság vesztegetéssel gyanúsít - írja a Magyar Hírlap. Még februárban Verók István, VI. kerületi polgármester a vesztegetési ügy kirobbanása után kijelentette, hogy nem ismeri Juhász Károly vállalkozót, az ügy egyik gyanúsítottját, és az önkormányzatnak sem volt vele kapcsolata. A lap közzétett egy a kerület vezetőjének címzett levelet, amelyben a terézvárosi vesztegetéssel gyanúsított Juhász ajánlatot tesz egy Andrássy úti önkormányzati ingatlan megvásárlására. A levélben a vállalkozó azt írja, nem saját cégén, hanem egy "projekttársaságon" keresztül bonyolíthatnák le az ügyletet.

A Magyar Hírlap Verók Istvánhoz fordult azzal a kérdéssel: valódi-e a laphoz eljuttatott dokumentum, vagy hamisítványról van szó. A lap Borbély Zoltán ügyészségi szóvivőtől úgy tudja, hogy a vesztegetési ügyet a napokban a Nemzeti Nyomozó Irodától áttették a Budapesti Nyomozó Ügyészségre.