Orbán a közös felelősségre figyelmezteti Fodort

2008.06.10. 19:38

Orbán Viktor a liberálisok új elnökének írt levelében közös felelősségnek nevezte Magyarország kivezetését a válságból. A Fidesz elnöke hétfőn írt levelét a távirati irodán keresztül tette nyilvánossá, mielőbbi személyes találkozót javasolt Fodor Gábornak.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint a két párt eddigi vitái ellenére most Magyarország növekedési pályára állítása közös ügy. Mint írta, a történelem úgy hozta, mostanra a Fidesz és az SZDSZ felelősségévé vált a kiút biztosítása a válságból, a mielőbbi érdemi lépések és döntések megszületése, miután a kisebbségi kormány szerinte a saját hatalmi harcaival van elfoglalva.

Közös felelősségnek nevezi az ország növekedési pályára állítását, amit szerinte jelentős adócsökkentéssel, egymillió új munkahely teremtésével, valamint a korrupció visszaszorításával lehet elérni.

Magyarország számára az előre hozott választás egyben az előre hozott siker is - hangoztatta Orbán Viktor, aki a szükséges teendők megvitatása érdekében mielőbb személyes találkozót javasolt Fodor Gábornak.

Fodor hétfőn bejelentette, hogy megkapta a levelet, és "ezzel a párbeszéd elkezdődött". Elmondta azt is, hogy minden pártelnökkel találkozót tervez, és a levélre válaszolni fog.

KAPCSOLÓDÓ CIKK