Draskovics sem érti a bombával fenyegetőket

Vágólapra másolva!
A rendészeti miniszter szerint nehezen megítélhető, hogy mi vezérelte azokat, akik csütörtökön több közintézményt is bombatámadással fenyegettek. Draskovics Tibor közölte: megerősítették a intézmények védelmét.
Vágólapra másolva!

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter arra az újságírói kérdésre, hogy mi lehetett a szándékuk azoknak, akik csütörtökön több közintézményt fenyegettek meg bombatámadással, azt mondta: "az e-mailekből és más kommunikációkból" nehezen megítélhető, hogy mi volt a valódi szándék, mert "különböző kommunikációban különböző követelések hangzottak el". "Ez meglehetősen bizonytalan" - fűzte hozzá.

"Azoknak a közintézményeknek a biztonságát, amelyekkel kapcsolatban reálisnak tűnt a fenyegetés, természetesen megerősítettük" - tette hozzá Darskovics. Arra a kérdésre, hogy a bombával fenyegető létező szervezet-e, mindössze annyit közölt: "ha majd meglesz az elkövető vagy az elkövetők, akkor természetesen mindent fogunk tudni".

Mint mondta, "különböző feltételezések vannak", de ezekről a nyomozás sikere érdekében nem beszél. "Mindenki, a rendőrség, a nemzetbiztonsági szolgálat nagy erőkkel dolgozik ennek az ügynek a felderítésén" - fogalmazott a miniszter.

A Terrorizmusellenes Koordinációs Bizottság közölte, hogy csütörtökön bombafenyegetés érkezett több budapesti közintézmény ellen. A testület kora este azt mondta, hogy a bombafenyegetés megadott határideje lejárt, de "a kilátásba helyezett cselekményre nem került sor". A rendőrség és a Nemzetbiztonsági Hivatal együttműködve tette és teszi meg a szükséges intézkedéseket - tudatta a bizottság.