Pénteken lejárnak a tavalyi diákigazolvány-matricák

Vágólapra másolva!
A hét végén lejár az előző tanévben kiadott diákigazolvány-matricák érvényessége, szombattól már csak az új matricát fogadják a közlekedési társaságok ellenőrei.
Vágólapra másolva!

Péntekig érvényesek az előző tanév második félévére kiadott matricák a diákigazolványokon, ezt követően már csak az új matricával ellátott okmányokat fogadják el a közlekedési társaságok jegyvizsgálói - hívta fel a figyelmet az Országos Felsőoktatási és Információs Központ. Az OFIK honlapján közzétett tájékoztató szerint novembertől már kizárólag a 2008/2009-es tanévre - illetve felsőoktatási hallgatók esetében a tanév első félévére - szóló kis bélyeget szabad használni.

A most elkezdődött tanévre kiadott matricák kék színűek, és a felsőoktatásban tartalmazzák az intézmény vagy kar nevéből képzett betűkódot is.

Ma Magyarországon több mint kétmillió diák tanul alap-, közép- és felsőoktatási intézményekben. Az alap- és középfokú oktatásban több mint 1,5 millió tanuló, a felsőoktatásban közel 400 ezer hallgató rendelkezik diákigazolvánnyal. A diákok jelenleg 1141 elfogadóhelyen vehetnek igénybe különböző mértékű kedvezményeket - olvasható a diakbonusz.hu honlapon.