Baltával kergette el a betörőket Karsai József

Vágólapra másolva!
Betörők jártak Karsai József MSZP-s képviselő velencei házában, de a rendőrség szerint nem vittek el semmit. A rendőrségi vizsgálat után is behatoltak idegenek a politikus házába, aki állítása szerint baltával kergette el őket.
Vágólapra másolva!

Karsai József MSZP-s parlamenti képviselő az MTI-nek elmondta, hogy kedden délután érkezett Velencére a fővárosból, és észlelte, hogy házából csörömpölés hallatszik, illetve hogy valakik betörték a lakása bejárati ajtaját.

A házba betérve azt vette észre, hogy kiforgatták bútorai fiókjait. Karsai József - mint elmondta - azonnal értesítette a rendőröket, akik aztán kedden este 11 óráig vizsgálódtak házában, majd megállapították, hogy nem tűnt el semmi.

A képviselő a rendőrök távozása után egy baltát vett maga mellé, mielőtt lefeküdt volna aludni. Mint a távirati irodának elmondta, szerdán hajnali fél ötkor ismét zajra lett figyelmes a lakásában. Akkor az emeletről baltával fenyegette meg a betörőket, akik elmenekültek. A képviselő jelezte: az újabb magánlaksértésről is bejelentést tett az illetékes rendőrkapitányságnak.

Karsai József a Békés megyei Battonyán lakik, a településnek ő a polgármestere. A parlament honlapján 2008 elején közzétett vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy két battonyai ingatlan mellett 1985 óta 50 százalékban tulajdonosa egy 750 négyzetméteres velencei teleknek is, amelyen egy családi ház található.