Pénzhamisítókat fogtak Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Három, pénzhamisítással gyanúsított embert vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán. Egy hamis bankjegyet már felhasználtak fizetésre cigarettavásárláskor, de az árus gyanút fogott, így buktak le - közölte a rendőrség. 
Vágólapra másolva!

Tizenhárom hamis húszezrest talált a rendőrség három pénzhamisítónál, akiket Nyíregyházán vették őrizetbe - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely pénteken.

A társaság úgy bukott le, hogy egyikük hamis bankjeggyel vásárolt négy doboz cigarettát csütörtök éjjel az egyik nyíregyházi büfében. Az alkalmazott később észrevette, hogy nem valódi a húszezres, és értesítette a rendőrséget - mondta Fülöp. Az alkalmazottól kapott leírás alapján a rendőrök negyedórán belül a nyomára bukkantak annak az autónak, amellyel a büfétől távoztak a pénzhamisítók. A feltartóztatott járműben ülő egyik férfinál öt, a kocsit vezető nő alsóruházatában pedig további nyolc hamis húszezer forintost találtak.

A 26 éves rakamazi nő, valamint a 23 éves vasmegyeri és a 37 éves nyíregyházi férfi ellen pénzhamisítás megalapozott gyanújával indult eljárás. A szóvivő szerint a házkutatások során nem találtak több hamis bankjegyet. A gyanúsítottak kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.