Nem folytatja körútját az influenzás Orbán

Vágólapra másolva!
Influenzás betegség miatt nem utazik Franciaországba Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Az ellenzéki politikus a héten európai körúton vett volna részt, szerdán például Bécsben tartott előadást.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor influenzás megbetegedése miatt későbbre halasztotta hivatalos franciaországi látogatását - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A hét végén jelentették be, hogy Orbán Viktor európai körutat tesz a héten, hogy az európai biztonságpolitikáról és a világgazdasági válság európai hatásairól, a krízis kezeléséről tárgyaljon vezető politikusokkal. Szerdán az ellenzéki párt elnöke még előadást tartott a bécsi Euromoney-konferencián.

Franciaországba a Fidesz francia testvérpártjának, az UMP-nak a meghívására látogatott volna, és az európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényükön mondott volna beszédet. A terv az volt; hogy párizsi útja során találkozik Francois Fillon jelenlegi és Jean-Pierre Raffarin korábbi francia miniszterelnökkel, valamint Gérard Varche-sal, a szenátus elnökével.