Megint nem sikerült tévéelnököt választani

Vágólapra másolva!
Ismét eredménytelenül zárult szerdán a Magyar Televízió elnöki posztjára kiírt pályázat. Megint azt a Sztaricskai Tamást jelölték, aki januárban egyszer már elbukott a nagykuratórium szavazásán. A tavaly márciusban megüresedett posztra már ötödszörre írtak ki pályázatot.
Vágólapra másolva!

Nem választották meg szerdán a Magyar Televízió (MTV) elnökének Sztaricskai Tamást, akit már másodszor jelöltek eredménytelenül - értesült a délutáni eredményhirdetés után kuratóriumi tagoktól az MTI. A jelöltnek a voksok kétharmadát kellett volna megszereznie, de 17-en szavazták rá igennel, ugyanennyien nemmel, egy voks pedig érvénytelen volt.

Sztraricskait, aki korábban több multinacionális cég menedzsmentjében is helyet kapott, a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége jelölte szerdán. A pályázó most is csak a jelöléshez minimálisan szükséges tíz voksot tudta megszerezni, akárcsak január 12-én, amikor végül szintén nem kapta meg a kétharmados támogatást a nagykuratórium tagjaitól.

Most ötödszörre írtak ki pályázatot az MTV elnöki posztjára. A tisztség tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása.