Milliós jutalom a Tiszabőről eltűnt csecsemő megtalálásáért

Vágólapra másolva!
Egymillió forintot ajánlott fel a rendőrség annak, aki érdemi információval segíti a Tiszabőről eltűnt csecsemő utáni nyomozást. A rendőrök nagy erőkkel keresik az öthónapos kislányt, ujjlenyomatokat, DNS-mintát vettek, közúti ellenőrzést tartottak. Hazugságvizsgálatnak vetik alá a hozzátartozókat is.
Vágólapra másolva!

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság annak, aki érdemi információval segíti a Tiszabőről március 6-án eltűnt csecsemő utáni nyomozást. Simon Tamás megyei rendőrfőkapitány szerint továbbra is nagy erőkkel keresik a kislányt. Eddig több mint százötven tanút hallgattak meg.

A rendőrséget március 6-án értesítették, hogy eltűnt az öthetes Kiara Dzsenifer. Mivel a kislány a saját lábán nem távozhatott otthonából, ezért a rendőrség bűnügyként kezeli az esetet. Önálló nyomozócsoportot hoztak létre, melynek munkatársai ujjlenyomatokat rögzítettek, vérnyomokat kerestek, sőt DNS-mintát is vettek több embertől. A kutatást a település egészére kiterjesztették, átvizsgálták a környék összes kútját, szeméttárolóját, átfésülték a Tisza partját és árterét.

A rendőrök egy idegen jármű szerepének tisztázására közúti ellenőrzést is tartottak a térségben. Dolgoznak a vér szerinti apa kilétének megállapításán is.

"A családtagoknak éppúgy lehet köze a csecsemő eltűnéséhez, ahogyan az is előfordulhat, hogy idegenek vitték el a kislányt" - mondta Simon, aki szerint a hozzátartozók esetében hazugságvizsgálatot is végeznek.