Vágólapra másolva!
Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Pest megyei Péteriben. A Komárom-Esztergom megyei Szomódon polgármestert és képviselő testületet is választanak.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei Péteriben azért választanak vasárnap új polgármestert, mert a falu eddigi vezetője egészségi állapotára hivatkozva még tavaly novemberben lemondott posztjáról - közölte a választási bizottság egyik tagja, Losonczi László. Losonczi elmondta, hogy hárman indulnak a polgármesteri posztért, egyikük a Fidesz jelöltje, a másik kettő pedig független. A 2100 lelket számláló faluban 1200-an járulhatnak az urnák elé, és az a jelölt nyer, aki akár eggyel is több szavazatot kap vetélytársainál.

A Komárom-Esztergom megyei Szomódon azért tartanak időközi polgármester- és testületi választást, mert december elején feloszlatta magát a testület. A 2047 lakosú község képviselő-testülete azt állította, hogy nem tud együtt dolgozni a polgármesterrel. Az ügy hátterében egy névtelen feljelentés áll, miszerint a faluban többen évek óta nem fizettek helyi adót. A rendőrség öt évre visszamenőleg 15 millió forintos adókárt tárt fel a polgármesteri hivatalban, a felelősség megállapítása folyamatban van.

A település vezetői posztjáért hárman indulnak, a 9 fős testület tagjait 19 jelölt közül választhatják meg. A voksolás félmillió forintra becsült költségét a településnek saját költségvetéséből kell fedeznie.