Öt újabb marihuánaültetvényt találtak Budapesten

Vágólapra másolva!
Újabb öt marihuánaültetvényt talált a BRFK. Hétfőn ipari méretű cannabis-ültetvények felszámolásáról tartott sajtótájékoztatót a rendőrség, majd lakossági bejelentések érkeztek újabb ültetvényekről.
Vágólapra másolva!

Újabb öt marihuánaültetvényt talált a BRFK azután, hogy Budapesten hat családi házban üzemi méretű ültetvényre bukkantak. A nyomozók lakossági bejelentések nyomán találták meg az ültetvényeket - közölte a rendőrség. A nyomozás során az eddig elfogott három vietnámi állampolgár mellett újabb három vietnámi gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A BRFK hétfőn tartott sajtótájékoztatót az ültetvények felszámolásáról. Ródler Norbert, a kábítószerbűnözés elleni osztály vezetője bejelentette, hogy ipari méretű marihuánaültetvényt találtak Budapesten, hat családi házban. Az 5315 tő cannabis indica növényt professzionális körülmények között nevelték a Budapest külső kerületeiben található, nagy értékű házakban.

A helyszínről hat teherautónyi bűnjelet szállítottak el. A nyomozók szerint a vietnamiak az elsőként megtalált hat ültetvény folyamatos működésével hetente 50-75 kilogramm marihuánát tudtak volna eladni 50-100 millió forint bevétellel, így viszonylag rövid idő alatt több milliárd forint hasznot termelhettek volna.