Velez Árpád lesz a lemondott MSZP-s képviselő utódja

Vágólapra másolva!
Jövő héten már le is teheti esküjét a hétfőn parlamenti mandátumáról lemondott Szabados Árpád MSZP-s képviselő utódja. A párt budapesti szervezete Velez Árpádot jelölte a megüresedett posztra, akit a párttanács kedden egyhangúlag támogatott.
Vágólapra másolva!

Velez Árpád I. kerületi MSZP-elnököt jelölte az április 6-án képviselői mandátumáról lemondott Szabados Ákos pesterzsébeti polgármester parlamenti helyére az MSZP Budapesti Szervezete. Velez jelölését egyhangúlag szavazta meg a párttanács kedden - közölte az [origo]-val Burány Sándor, a párt budapesti elnöke.

Szabados családi okok miatt adta vissza mandátumát: kisgyereke született, és ezért inkább pesterzsébeti polgármesteri feladataira koncentrál. Szabados Ákos a fővárosi területi listáról került a parlamentbe először 2002-ben, majd 2006-ban. A politikus 1998 óta a XX. kerület polgármestere.

Velez Árpád, aki I. kerületi önkormányzati képviselő és az MSZP Harmadik Hullám Platform alelnöke is egyben, várhatóan a következő, 2009. április 14-ei parlamenti ülésnapon teheti le képviselői esküjét.