Gyanúsítottként hallgatták ki a Magyar Gárda vezetőjét

Vágólapra másolva!
Gyanúsítottként hallgatták ki a Magyar Gárda úgynevezett főkapitányát, Kiss Róbertet. A Fővárosi Bíróság előtt tüntetők gyűltek össze a kihallgatás idején.
Vágólapra másolva!

Gárdisták és szimpatizánsok gyűltek össze a Gyorskocsi utcában a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Vizsgálati Főosztályának épülete előtt, ahol csütörtökön Kiss Róbertet, a Magyar Gárda úgynevezett főkapitányát gyanúsítottként hallgatták ki. Kisst törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A BRFK szerint a Gárda vezetője tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A Magyar Gárda Mozgalom még július 11-én alakult újjá, miután 2-án bírósági ítéletben oszlatták fel. A szervezet újjáalakítása így bűncselekménynek számít, ahogy az is, ha valaki részt vesz egy feloszlatott szervezet vezetésében - közölte akkor a rendőrség. Bencze József országos rendőrfőkapitány bejelentette, a BRFK eljárást indított annak tisztázására, ki vagy kik követhettek el jogsértést azzal, hogy részt vettek egy feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében.