Lendvai: Két-három MSZP-s távozhat a kormányból

Vágólapra másolva!
Ősszel távoznak a kormányból azok a politikusok, akikre az MSZP a választási kampányban számít. Lendvai Ildikó pártelnök nem nevezte meg a korméánytagokat, csak azt mondta, két-három emberről van szó.
Vágólapra másolva!

A költségvetés elfogadása után várhatóan távoznak a kormányból azok a politikusok, akiknek aktív szereplésére számítanak a választási kampányban a szocialisták - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az Inforádió Aréna című műsorában. A szocialista párt elnöke nem nevezte meg a politikusokat, csak annyit mondott, hogy két-három emberről van szó.

Lendvai megerősítette, hogy az MSZP elnöksége pénteken kezd tárgyalást a miniszterelnökkel a jövő évi költségvetésről. Eddig ismerté vált, hogy jövőre az önkormányzatok 120 milliárd forinttal, a közösségi közlekedés vállalatai pedig 40 milliárd forinttal kevesebb támogatást kapnak. Ennek kapcsán azt közölte: szükség van a költségvetés kiadásainak lefaragására.

A 2010-es költségvetés politikai karakterét firtató kérdésre Lendvai Ildikó azt válaszolta: a büdzsé baloldali karakterű lesz, fő jelszava a stabilitás és a biztonság. Hozzátette: az uniós forrásokat továbbra is arra használják, hogy ki lehessen törni a válságból, folytatják az Út a munkához programot, nem vesznek el a szociális krízisalapból, és a közbiztonság esetében növelik a forrásokat.