Öngyilkos lett egy rab egy budapesti börtönben

Vágólapra másolva!
A ruhájából font kötélre akasztotta fel magát egy előzetes letartóztatásban lévő rab egy fővárosi börtönben. Az őrszemélyzet megpróbálta újraéleszteni, de sikertelenül. Ebben az évben ez az ötödik öngyilkosság a magyar börtönökben.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos lett egy rab hétfőn Budapesten a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. Ruházatból szakított csíkokból font kötéllel akasztotta fel magát a televíziót tartó állványra - közölte az MTI-vel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Az előzetes letartóztatásban lévő Sz. Z. az öngyilkosság időpontjában egyedül volt a háromfős zárkában, az öngyilkosságot a körletfelügyelő észlelte. Az intézet helyszínre érkező egészségügyi személyzete, illetve a kiérkező mentőorvos a sikertelenül próbálták újraéleszteni.

A kiérkező rendőrök kizárták az idegenkezűséget, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának helyettese az eset körülményeinek tisztázására bizottságot hozott létre. A BVOP szerint ebben az évben eddig öt öngyilkosság történt a büntetés-végrehajtási intézetekben, 2008-ban hét ilyen haláleset volt.