Vágólapra másolva!
Ismét érvénytelen lett az időközi országgyűlési választás a gondnokság alá helyezett Toller László választókerületében, mert a szavazóknak csak 14 százaléka ment el szavazni. A voksok 84 százalékát a Fidesz jelöltje kapta.
Vágólapra másolva!

Az alacsony részvétel miatt érvénytelen lett a Baranya megyében, a 3. választókerületben megrendezett időközi országgyűlési választás. A választást azért tartották, mert a körzet korábbi képviselője, a három éve balesetet szenvedett Toller László elvesztette parlamenti mandátumát, miután a bíróság korábban kimondta a cselekvőképtelenségét.

Az érvényességhez több mint ötven százalékos részvételre lett volna szükség, de a választók csak 14,2 százaléka, vagyis 7076 szavazó ment el szavazni. Ez azt jelenti, hogy második fordulót kell tartani. Az érvényességhez 25 százalékos részvételi arányra lesz szükség.

Az érvényes voksok 84 százalékát Kővári János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. A választáson három jelölt indult: Kővári János mellett Tóth Bertalan (MSZP) és Walter György (FKGP).

Idén ez már a második időközi választás volt ebben a választókerületben: júniusban mindkét forduló érvénytelen volt, mivel egyik alkalommal sem szavazott a választópolgároknak legalább a fele. A parlamenti képviselő-választás következő fordulóját október 18-án tartják Pécsett.