Csintalan Sándor megverésével is Budaházy társait gyanúsítják

Vágólapra másolva!
Újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy György kilenc feltételezett társát. Az ügyészek gyanúja szerint ők verték meg Csintalan Sándort 2007-ben, ők dobtak egy MSZP-irodába, egy szórakozóhelyre és egy fitness szalonra Molotov-koktélt és ők próbáltak felrobbantani egy bankautomatát is. Hármuk előzetes letartóztatását meghosszabbította az ügyben eljáró bíró.
Vágólapra másolva!

A Budaházy György és társai ellen folyó, többek között terrorcselekmény miatt indult eljárásban, az összesen 16 gyanúsított közül kilencet újabb bűncselekményekkel gyanúsítottak meg a múlt héten - közölte kedden a Központi Nyomozó Főügyészség. Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője az [origo]-nak azt mondta: maga Budaházy nincs a kilenc ember között.

A Hír TV korábbi műsorvezetőjének, Csintalan Sándornak a 2007 decemberi megverése és pénzének elvétele miatt, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel és csoportosan elkövetett kifosztással gyanúsították meg a kilenc embert. Az ügyészség szerint a Hunnia Mozgalom tagjaiként bosszút kívántak állni, mert Csintalan huligánoknak nevezte a mozgalom tagjait.

Négy Molotov-koktélos támadás miatt pedig terrorcselekménnyel gyanúsították meg a kilenc embert. 2007-ből az MSZP kispesti székháza és a XXI. kerületi Vörös Csepel nevű szórakozóhely, 2008-ból pedig a Hollán Ernő utcai Broadway-jegyiroda és a VIII. kerületi Magnum Fitness Szalon elleni támadásokkal gyanúsítják őket.

Meggyanúsították őket egy székesfehérvári bankautomata felrobbantásával is, amellyel 26,5 millió forint kárt okoztak. Így akartak akkor pénzt szerezni a mozgalomnak, azonban végül nem fértek hozzá az automatában lévő pénzhez. Ebben az ügyben a Hunnia Mozgalom négy tagját gyanúsítja az ügyészség.

Közleményük szerint a gyanúsítottak bűnszervezet tagjaként követték el mindezt, "mivel csoportként, összehangoltan, a feladatokat megosztva működtek, a leírt cselekményeket (...) szervezetten valósították meg, céljuk ilyen jellegű cselekmények elkövetése volt". Mindegyik gyanúsított panasszal élt az újabb gyanúsítások ellen, és megtagadták a vallomástételt is.

A bíró hétfőn három hónappal, 2010. február 11-ig meghosszabbította az április 8-án, elsőként elfogott három ember előzetes letartóztatását. Őket azért fogták el áprilisban, mert a rendőrség szerint robbantásokra készültek miniszterek és Ecsődi László MSZP-s országgyűlési képviselő házainál, és egyikük 2007-ben rálőtt Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára is.