Vizsgálódik a BKV a kormányra borult buszsofőr ügyében

Vágólapra másolva!
Belső vizsgálatot indított a BKV annak a buszvezetőnek az ügyében, akit múlt csütörtökön kórházba szállítottak, miután a kormányra borulva találtak rá. A Független Hírügynökség akkori értesülései szerint a sofőr olyan részeg volt, hogy mentőt kellett hozzá hívni. A buszvezetőt felfüggesztették, a vizsgálat valószínűleg január elején zárul majd le.
Vágólapra másolva!

Kórházba szállították a BKV egyik buszsofőrjét december 24-én. A Független Hírügynökség értesülései szerint a 119-es busz éppen műszakban lévő vezetője olyan ittas volt, hogy mentőt kellett hozzá hívni. Egy utas vette észre, hogy a sofőrrel nincs minden rendben. A BKV fődiszpécsere akkor azt mondta: a buszvezető rosszul lett, azért került kórházba. A Független Hírügynökség úgy tudja, a buszsofőrt a dél-pesti kórház addiktológiai osztályára szállították.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója szerdán közölte: az érintett buszvezetőt felfüggesztették, az ügyben pedig belső vizsgálatot indítottak, amely várhatóan január elején zárul le. A BKV tájékoztatása szerint egyelőre semmilyen hivatalos információt nem kaptak arról, hogy mi okozta a sofőr rosszullétét, de "folyamatban van az adatok bekérése". A közlekedési társaságnak még arra vonatkozóan sincs információja, hogy a sofőrt valóban a kórház addiktológiai osztályára szállították-e - tette hozzá. Ha bebizonyosodik, hogy a buszvezető ivott, azonnal elbocsátják - mondta Székelyné.