Francia rendőrök keresik Budapesten az eltűnt diáklányt

2009.01.28. 20:38

Francia rendőrök érkeztek Budapestre, hogy a decemberben eltűnt francia diáklány után nyomozzanak. A két rendőr azokat a tanúvallomásokat fogja kivizsgálni, amelyek szerint Ophélie Bretnachert egy hónappal az eltűnése után többen is felismerni vélték egy zavart belvárosi kéregető személyében.

Két francia rendőr utazott Budapestre, hogy kivizsgálja azokat a tanúvallomásokat, amelyek szerint januárban állítólag ketten is látták a tavaly decemberben Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t - közölte szerdán egy francia igazságügyi forrás. Az emberek sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények elleni küzdelmet összehangoló francia hivatal, az OCRVP két rendőre a párizsi ügyészség által a magyar hatóságokhoz intézett újabb jogsegély-kérelemmel összhangban utazott Budapestre.

Két tanú, közöttük egy ügyvédnő azt mondta, hogy január 10-én, illetve 15-én - azaz majd egy hónappal eltűnése után - látott egy fiatal lányt, aki Ophélie Bretnacher-re hasonlított. A fiatal nő szerintük zavartnak látszott és kéregetett Budapest központjában. A két tanú az egyik rendőrkapitányságra ment, ahol azt mondták, hogy felismerték Ophélie-t a rendőrök által mutatott fotókon - jelentette az AFP hírügynökség.

A párizsi ügyészség decemberben indított bűnügyi eljárást a diáklány szüleinek panasza nyomán: a szülők emberrablás és fogva tartás címén tettek feljelentést. A magyar Legfőbb Ügyészség a szülők törvényes képviselőinek beadványára hasonló címen indított nyomozást január 22-én.

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnét haza indult. Azóta nem tudnak róla semmit. A lány kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK