Emlékmenetet tartottak Marian Cozma tiszteletére

Vágólapra másolva!
Megemlékezést tartottak vasárnap Veszprémben Marian Cozma meggyilkolt kézilabdázó emlékére. A múlt vasárnapi gyilkosságra emlékező menet méltósággal, mindenféle rendbontás nélkül vonult át a városon.
Vágólapra másolva!

Több ezren voltak fel vasárnap délután a meggyilkolt Marian Cozma kézilabdázó tiszteletére rendezett emlékmenetben Veszprémben. Az Óváros térről mintegy négyezer, többségében feketébe öltözött ember vonult át - rendőri biztosítással - a város szélén lévő Veszprém Arénához. Az emlékmenet közel két kilométer hosszan, másfél órán át vonult a városból kivezető Budapesti úton.

A tömeg elhaladt a Patrióta bár előtt is, ahol múlt vasárnap Cozmát meggyilkolták: itt sokan megálltak és mécseseket gyújtottak, virágokat helyeztek el. A Veszprém Arénához érve a Veszprém Kézilabda Fan Klub vezetői elhelyezték a bejáratnál Marian Cozma nagyméretű fotóját, az emlékezők pedig több ezer mécsest raktak köré.

Az emlékezők méltóságteljesen viselkedtek, zászlókat, transzparenseket nem lehetett látni, hangos szót, kiabálást nem lehetett hallani. A tömegben feltűnően sok volt a fiatal, sokan a dzsekijükre, télikabátjukra fehér 8-as számú, Marian Cozma feliratú pólót húztak. Cozma korábban a 8-as számú mezben játszott, ezt a számot a sportklub örökre visszavonultatta, a veszprémi csapatban soha többé nem viselheti azt senki.

A tömeg egy része a megemlékezés után bement a sportcsarnokba megnézni az MKB Veszprém és a spanyol Ademar León kézilabda-mérkőzését.

A veszprémi Patrióta bárban múlt vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedésben meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig - a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító játékos - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.