Rokkantnyudíjasokat semmiztek ki Kunszentmiklóson

Vágólapra másolva!
Rokkantnyugdíjasoktól vették el házukat egy csaló társaság tagjai Kunszentmiklóson, a gyanú szerint a csalók eltartási szerződést kötöttek az idős emberekkel, majd eladták a házukat. Az egyik nyugdíjasnak dolgoznia kellett, és bántalmazták is. Az ügyben négy embert - két nőt és két férfit - vett őrizetbe a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a rendőrség annak a társaságnak a tagjait, amely eltartási szerződéssel szerezte meg két szalkszentmártoni rokkantnyugdíjas vagyonát - közölte a kunszentmiklósi rendőrkapitányság.

A társaság tagjai eltartási szerződést kötöttek a kárvallottakkal, akik ennek fejében otthonukat a két nő nevére íratták. A gyanúsítottak ezután eladták a házakat, de az eltartási szerződésben foglalt kötelezettségeiknek nem tettek eleget. A nyomozás eddigi állása alapján az okozott kár épületenként meghaladja a kétmillió forintot.

A kiszolgáltatott helyzetbe került férfiak havi jövedelmét elvették. Egyiküket a gyanú szerint dolgoztatták és bántalmazták is, és kéztörésével még orvoshoz sem engedték el. Ha ez a bíróság előtt bebizonyosodik, akkor akár testi sértés vagy személyi szabadság megsértése miatt is felelniük kell a gyanúsítottaknak.

Egy korábban elrendelt nyomozás kapcsán üzletszerűen, jelentős kárt okozó csalás megalapozott gyanújával vették őrizetbe kedden a négytagú, helybeli társaságot. A 41 és a 31 éves férfi, valamint a 38 és a 24 éves nő a gyanú szerint a könnyű pénzhez jutás reményében lakással, rendszeres havi jövedelemmel rendelkező rokkantnyugdíjas férfiakat tévesztett meg - mondta Beiszer Józsefné, a kapitányság bűnügyi osztályvezetője.