Tanár sem lehet a szexképek miatt leváltott iskolaigazgató

Vágólapra másolva!
Tanári állásából is felmentették a kenderesi szakképző iskola korábbi igazgatóját, aki a hivatali számítógépén tárolta a magáról készített szexképeket. A fotókat illetéktelenek letöltötték, és sokszorosítva terjesztették a városban, ezért az igazgatót felmentették. A hatalmas médiavisszhang miatt a képviselő-testület a múlt hét szerdán felbontotta a pedagógusi munkaviszonyát is.
Vágólapra másolva!

Bár értékes munkaerő volt, az országos sajtóvisszhang miatt egy hete még a tanári állásából is elküldték a kenderesi szakképző iskola egykori igazgatóját, aki a munkahelyi számítógépén tárolta saját pornóképeit - tájékoztatta az MTI-t Bogdán Péter, a város polgármestere. "Az intézmény és az egész város tekintélye, jó híre forgott veszélyben. Így nem tehettünk mást, mint hogy múlt hét szerdán azonnali hatállyal felbontottuk a pedagógus munkaviszonyát" - fogalmazott Bogdán.

A volt igazgató jelenleg négy hónapos felmentési idejét tölti - mondta a polgármester, aki szerint a helyi önkormányzat ezzel a lezártnak tekinti az ügyet. Az MTI kérdésére azonban Bogdán annyit még elárult, hogy kizárólag a történtek erkölcsi konzekvenciái és az ügy országos sajtóvisszhangja miatt kényszerültek erre a lépésre. A hajdani intézményvezető ugyanis nyolc éven át sokat tett az iskoláért, és ha nem is hibátlan, de szakmailag értékes munkát végzett.

A tanár menesztésére azért került sor, mert korábban, még az iskola igazgatójaként saját magáról készített pornóképeket tett fel hivatali számítógépére, melyet illetéktelenek feltörtek, az ott látható fotókat letöltötték, és sokszorosítva árulták a városban. A anyag egy névtelen levél kíséretében eljutott a helyi képviselő-testület tagjaihoz is, akiknek viszont hivatalból reagálniuk kellett az esetre, mivel az oktatási intézmény önkormányzati fenntartású.

A vizsgálat nem tartott sokáig, hiszen a vezető nem tagadta, hogy ő látható a képeken. Bár a munkáltató ezt követően felajánlotta a közös megegyezéssel való szakítást, az igazgató ezt nem fogadta el. A testület így azonnali hatállyal megszüntette a direktor kinevezését, aki második ciklusát töltötte az igazgató székben, megbízatása csak jövőre járt volna le. A leváltott direktor egészen múlt hét közepéig az iskola alkalmazottja maradt.

Az eset kárvallottja időközben feljelentést tett a karcagi rendőrkapitányságon, mely viszont elfogultságra hivatkozva tovább adta az ügyet. Így a szomszédos tiszafüredi kapitányság folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen személyes adattal való visszaélés vétsége miatt.