MP4-lejátszóért vertek össze egy fiút Bátonyterenyén

Vágólapra másolva!
Annyira megvertek egy 14 éves fiút iskolatársai Bátonyterenyén, hogy súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett. A fiúra azért támadtak, mert elárulta az iskola igazgatójának, hogy elvették tőle az MP4-lejátszóját. Az ügyben három tizenéves fiút őrizetbe vett a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Súlyos sérüléseket, csonttörést szenvedett egy 14 éves fiú, akit tanulótársai egy bátonyterenyei iskolában vertek meg. Azért támadtak rá, mert a gyerek elpanaszolta az igazgatónőnek, hogy elvették tőle MP4-lejátszóját. A rendőrök őrizetbe vettek három fiatalkorút - közölte a Nógrád megyei rendőrség.

Az eset egy hete történt, a fiút hárman körbeállták a tanteremben, és elvették tőle az MP4-lejátszót, majd megfenyegették, hogy megverik, ha elmondja valakinek a történteket. A fiú azonban azonnal szólt az igazgatónőnek, aki elkérte a támadóktól a lejátszót, és visszaadta azt a gyereknek. A rendőrség szerint ezután az iskola folyosóján ököllel ütötték és megrugdosták a fiút.

A két 15 éves és egy 14 éves verekedőt őrizetbe vették, rablás és súlyos testi sértés gyanújával indult ellenük nyomozás. A rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat az ügyészségnek. A fiatalkorú fiúk részben elismerték bűnösségüket. A bűncselekmény súlya, a rablás indokolja az előzetes letartóztatás kérését - mondta az [origo]-nak Dankóné Nagy Éva, a megyei rendőrség szóvivője.