Kórházba került egy buszból kilökött BKV-sofőr

Vágólapra másolva!
Súlyos sérüléseket szenvedett a BKV egyik buszsofőrje, miután két feltehetően ittas utas kilökte őt a járműből - közölte a BKV. A sofőr fejjel hátrafele zuhan le a busz lépcsőjéről, jelenleg kórházban ápolják. A tetteseket a rendőrség keresi, a BKV többszázezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.
Vágólapra másolva!

Kilökött a buszból egy BKV-sofőrt két utas a 130-as autóbusz újpalotai végállomásánál. A sofőr fejjel hátrafele zuhant le a lépcsőről, és súlyos sérüléseket szenvedett, a tettesek pedig segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről - közölte a BKV.

Az incidens vasárnap hajnalban történt, amikor a buszvezető észrevette, hogy a két feltehetően részeg férfi az egyik az autóbusz belső terét "WC-nek használja" - olvasható a közlekedési társaság közleményében. A sofőr rászólt a két férfire, azok azonban válaszul az autóbusz hátsó ajtajában álló járművezetőt kilökték a járműből.

A sofőrt a BKV tájékoztatása szerint jelenleg kórházban ápolják. A rendőrség az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást - mondták az [origo]-nak a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén. A tetteseket még keresik, de remélhetőleg hamarosan elfogják őket - tette hozzá a sajtóügyeletes.

A BKV az ügyben a legszigorúbb büntetést szorgalmazza. A társaság szerint alkalmazottaival szemben egyre több atrocitás történik, ezért fel fogják gyorsítani a tömegközlekedési járműveken egyes "biztonsági elemek" bevezetését. A BKV felsővezetése hasonló biztonsági megfontolásokból az elmúlt héten foglalkozott a kalauzok alkalmazásának visszaállításával egyes vonalakon, amelyet szintén felgyorsítanak - áll a cég közleményében.

Tekintettel arra, hogy a megsérült buszvezető az utasok kulturált közlekedése védelmében lépett fel, a BKV várja a szemtanúk segítségét az üggyel kapcsolatban. A nyomozás elősegítése és a tettesek mielőbbi kézrekerítése érdekében a BKV vezérigazgatója többszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.