Húsz napja éhségsztrájkol egy 62 éves ózdi nő

Vágólapra másolva!
Huszadik napja éhségsztrájkol egy 62 éves ózdi asszony. Családi vállalkozását akarja megmenteni: egy vállalkozó tartozik neki és két éve nem fizetett.
Vágólapra másolva!

Még mindig tart a Borsod megyei Ózdon a 62 éves Koós Balázsné éhségsztrájkja. Az asszony szeptember 2-a óta nem evett szilárd táplálékot, néhány nappal ezelőtt kiszáradás miatt már beszállították a kórházba. Családi vállalkozását akarja megmenteni.

Koós Balázsné az Észak-Magyarországnak azt mondta, egyelőre bírja az éhezést, a családi vállalkozás fennmaradása számára élet-halál kérdése. A cég több mint 1,5 millió forint értékben adott szűrőberendezéseket az egyik legnagyobb ózdi építőipari vállalkozónak két évvel ezelőtt, de a vételárat azóta sem kapta meg - írja az Észak-Magyarország.

Az adós cég képviselői még az éhségsztrájk első napjaiban egy közleményt juttattak el a helyi sajtóhoz. Ebben az áll, hogy az éhségsztrájkoló nő családi cége felé fennálló tartozásukat soha nem vitatták, ugyanakkor a betéti társaság semmilyen jogi lépést nem kezdeményezett velük szemben - olvasható a napilapban.