Kollégistákat vert egy részeg rendőr Szegeden

Vágólapra másolva!
Tizenéves kollégistákat vert meg egy részeg szolgálaton kívüli rendőr Szegeden. Az ittas férfi és három társa konfliktusba keveredett a diákokkal, a verekedés során a szolgálaton kívüli rendőr egy nevelőtanárt is megütött - írja a Délmagyarország című helyi lap.
Vágólapra másolva!

Egy szolgálaton kívüli szegedi rendőr 15-16 éves kollégistákra támadt, és egy kollégiumi nevelőtanárt is bántalmazott. A szeptember 10-én történt esetet a Szegedi Nyomozó Ügyészség vizsgálja - írja a Délmagyarország.

A verekedés a Szeged Városi Kollégium Szabadkai úti Fodor József Tagintézménye előtt tört ki. Szeptember 10-én este körülbelül húsz kollégiumi diák beszélgetett az utcán, amikor egy piros Mitsubishi állt meg mellettük. A kocsiban négy férfi ült, akik először a kollégista lányokat szólongatták, majd szóváltás alakult ki a kollégista fiúkkal - írja Sáró Árpád kollégiumi nevelőtanárra hivatkozva a Délmagyarország.

A férfiak a nevelőtanár szerint a fiúkra támadtak, kettejüket ellökték, két diákot pedig úgy megütöttek, hogy egy bokorba zuhantak. Ezután a lap szerint a négy támadó elhajtott a helyszínről, de negyed óra múlva visszatértek.

A Délmagyarországnak nyilatkozó nevelőtanár éppen ügyeletes volt a kollégiumban, az egyik diák szólt neki, hogy az épület előtt verik a kollégistákat, egy másik pedig hívta a rendőrséget. A tanár tisztázni szerette volna a támadókkal a történteket, azonban egyikük őt is megütötte. A férfi erősen ittasnak tűnt, teljesen elborult az agya - mondta a tanár, aki szerint a férfit a társai próbálták megnyugtatni, és elvitték a helyszínről, de még sikerült megütnie egy diákot.

A kiérkező rendőrök őrizetbe vették a négy férfit, és garázdaság miatt eljárást indítottak. Az ügyet áthelyezték az ügyészséghez, mert kiderült, hogy a tanárt is megütő férfi szolgálaton kívüli rendőr, egy Csongrád megyei település állományába tartozik - írja a Délmagyarország. A diákok és a tanár 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.