Vágólapra másolva!
Az autópályák és a főutak országszerte jól járhatók, de a mellékutak havasak, latyakosak vagy jégbordásak lehetnek a Dunántúlon, Észak-Magyarországon és a Tiszántúlon is. Az Útinform azt ajánlja, csak az induljon el ilyen utakon, akinek autója jól fel van készítve a télre.
Vágólapra másolva!

Péntekre virradóra is havazott az ország észak részén, de a leesett hó mennyisége azonban nem jelentős. Az Útinform délelőtti jelentése alapján Nógrád megyében havazik, Pest megye keleti felén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, továbbá Gyöngyös, Tiszafüred, Polgár, Kisvárda és Vásárosnamény, délebbre pedig Kiskörös és Sarkad térségében szállingózik a hó.

A főutak általában szárazak vagy nedvesek, Sarkad körzetében havasak, Salgótarján környékén hókásásak, Gyöngyös térségében pedig latyakosak. A 21-es főúton a 41-es km-nél kamion és két személyautó karambolozott, félpályás útlezárás mellett lehet közlekedni.

Győr-Moson-Sopron megyében, valamint Pápa, Kisbér, Marcali, Kaposvár, Baja, Szeged és Makó környékén száraz az alsóbbrendű úthálózat. Másutt a mellékutakon továbbra is téliesek az útviszonyok. Az Északi- középhegységben és a Tiszántúlon, valamint Kecskemét és Kiskőrös térségében általában letaposott hótól csúszós, hókásás vagy havas a burkolat.

Vas és Zala megyében, továbbá Esztergom és Kápolnásnyék térségében többnyire jégbordás, Szántód, Paks, Tamási, Pécs és Mohács tájékán letaposott havas vagy hóbordás a mellékúthálózat. A Bakonyban, a Mecsek délnyugati részén és Orosháza térségében a mellékutakon az átfagyott letaposott hótól jeges-síkos útszakaszokra kell számítani.

Az autópályák mindenütt jól járhatók, azok burkolata a nyugati országrészben már nagyrészt száraz, keleten vizes, vagy sónedves.