Vágólapra másolva!
Képviselő lenne a képviselőket az átláthatatlan költségtérítés miatt támadó, az ügyben népszavazást is kezdeményező Seres Mária. Pártja, a Civil Mozgalom már a tavalyi EP-választáson is indulni akart, de a késői regisztráció miatt nem tudta összegyűjteni az ajánlásokat.
Vágólapra másolva!

Elindul az idei országgyűlési választásokon a Civil Mozgalom nevű szervezet - jelentette be kedden Seres Mária, a mozgalom vezetője. Seres Mária szerint a szervezet már elég erős a megmérettetéshez, és azt mondta: "lehet még itt meglepetést okozni tavasszal, mi erre készülünk, dolgozunk, építkezünk".

Seres korábban azzal szerzett országos ismertséget, hogy népszavazást kezdeményezett, és több mint 600 ezer aláírást gyűjtött össze azért, hogy a parlamenti képviselők csak bizonylat ellenében kaphassanak költségtérítést. A kezdeményezés végül nem járt sikerrel, mert az Országgyűlés megelőzte a népszavazást, és módosította a képviselők bérezésére vonatkozó szabályokat (erről részletesen itt olvashat).

A Civil Mozgalom regisztráltatta magát a tavaly júniusi európai parlamenti választásra is, de végül nem indult. A pártot ugyanis mindössze nyolc nappal a kopogtatócédulák leadásának határideje előtt vette nyilvántartásba a választási bizottság, így nem tudták összeszedni a szükséges 20 ezer ajánlást. Seres elsősorban a politikai elit leváltását, illetve civil ellenőrzését, az alulról építkező bázisdemokráciát állítja programja középpontjába.