Már a kormány megalakulása előtt akcióba lépne Fidesz

Vágólapra másolva!
Ha a Fidesz nyeri a választásokat, a párt képviselői a kormány megalakulása előtt olyan indítványokat fognak benyújtani, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapi életét - mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője. Ezek között említette a bürokráciát visszaszorító, a vállalkozásokat segítő javaslatokat.
Vágólapra másolva!

A gazdasági helyzettől nem függő, az emberek mindennapi életét viszont jelentősen megkönnyítő döntésekkel kezdi munkáját a Fidesz, ha megnyeri az áprilisi parlamenti választásokat - mondta az MTI-nek Szijjártó Péter, a párt szóvivője.

A szóvivő szerint az új kormány megalakulásáig a fideszes képviselők egyéni indítványokat nyújtanak majd be, olyanokat, amelyek már készen vannak. Szijjártó ezek között említette a "három csapás" törvényjavaslatot, a bürokráciát visszaszorító intézkedéseket, a vállalkozások működését segítő javaslatokat, valamint a gyes és a gyed korábbi rendszerének visszaállítását.

A kormányzati döntéseket befolyásolhatja Szijjártó szerint, hogy milyen állapotban van valójában az ország, mit mutatnak a valós adatok, mennyi csontvázat találnak majd a szekrényekben. Szijjártó közölte: nem számít egyszerű átadás-átvételre.

Szijjártó kijelentette: a 176 egyéni választókerületből 176-ban győzelemre törekednek, ha viszont sikerrel járnak, akkor az országos listáról nagyon kevés helyet szerezhet meg a Fidesz. A listaállításnál ezt nyilván figyelembe kell venni - mondta.

Arra a kérdésre, hogy akkor Orbán Viktor pártelnök melyik listát vezeti majd, a szóvivő azt mondta: a Fidesz-elnök 2006-ban a Pest megyei lista élén állt. Hozzátette: idén erről még nem született döntés. A hagyomány az, hogy az országos listát a kormányfőjelölt vezeti, de semmi sem zárja ki, hogy aki az országos listát vezeti, az áll valamelyik területi lista élén is - tette hozzá. Ha a párt szeretné, hogy valaki tagja legyen a következő frakciónak, akkor a várható eredmények miatt őt nem lehet egyedül az országos listára bízni - közölte.

Szijjártó közölte: még március 15-e előtt ülést tart a párt országos választmánya, amely dönt a területi listákról és az országos listáról a szükséges konzultációk után. A listaállításról a választmánynak a héttagú választási egyeztető bizottság tesz javaslatot, amelyben az elnökségnek, a frakciónak, a kampány irányítói és a választmány képviselői kapnak helyet.