Öt út még járhatatlan a hó miatt

Vágólapra másolva!
A hóátfúvások miatt öt útszakasz még mindig járhatatlan Észak-Magyarországon. Délelőtt viszont teljesen felszabadították a reggel még a külvilágtól elzárt Hejcét és Hernádcécét.
Vágólapra másolva!

Öt útszakasz még mindig járhatatlan a hóátfúvások miatt Észak-Magyarországon: továbbra sem lehet közlekedni a Pere-Abaújszántó, Gesztely-Újharangod, Szentistvánbaksa-Megyaszó és Vilmány-Fony közötti utakon és a Fügedre vezető út egy részén.

A járhatatlan utak mellett továbbra is vannak olyan szakaszok, amelyeken nehezen lehet közlekedni. Ilyen a Méra és Ináncs közötti, a Legyesbénye és Golop közötti vagy a Vizsoly és Gönc közötti út, vagy a 3-as főutat Szalaszenttel összekötő út.

Forrás: MTI

A Magyar Közút Kht. észak-alföldi ügyelete szerint azonban időközben teljesen felszabadították a korábban elzárt Hejcét és Hernádcécét. Az Útinform tájékoztatása szerint a főutak a Kisalföldön szárazak, máshol általában sónedvesek vagy felszáradóban vannak. Az alsóbbrendű utak sokfelé havasak vagy hókásásak.

A hétvégén leesett hó Borsod megyében hat települést zárt el a külvilágtól, amelyek közül kettőt még hétfőn reggel sem lehetett megközelíteni. Erről bővebben itt olvashat.