Antal Attila fizetés nélküli szabadságra ment

Vágólapra másolva!
A BKV-ügy miatt házi őrizetben lévő korábbi BKV-vezérigazgatónak, Antal Attilának elfogyott az idei évre kiadható szabadsága az őt alkalmazó Vértes Volánnál. Antal foglalkoztatásáról várhatóan március 26-án hoz döntést a cég, addig fizetés nélküli szabadságot kapott.
Vágólapra másolva!

Elfogyott az idei évre kiadható szabadsága Antal Attilának, a Vértes Volán vezérigazgatójának, aki a BKV-val kapcsolatos ügyek miatt házi őrizetben van, ezért március 22-től 26-ig fizetés nélküli szabadságot kapott - közölte Pruzsina Alice, a vállalat kommunikációs munkatársa pénteken az MTI-vel.

Azért csak ennyi fizetés nélküli szabadságot kapott Antal Attila, mert a Vértes Volán közgyűlése március 26-án várhatóan döntést hoz foglalkoztatása kérdésében - tette hozzá Pruzsina. A csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsított vállalatvezetőt január 26-án vette őrizetbe a rendőrség, miután házkutatást tartottak a BKV budapesti székházában és lakásán.

A BKV vállalkozói és megbízási szerződéseinek, valamint tízmilliós végkielégítéseinek ügyében gyanúsítottá vált Antal Attilát - aki 2007-től 2008 áprilisáig a BKV vezérigazgatója volt - a Budai Központi Kerületi Bíróság azzal az indokkal helyezte házi őrizetbe, hogy szabadlábon hagyása esetén meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

A Vértes Volánnál korábban azt közölték, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogosult a vezérigazgatót helyettesítő személy megnevezésére, és amíg ez nem történik meg, a társaságot a szakági vezetők irányítják. A BKV-ügyekről szóló korábbi cikkeinket itt olvashatják.