Hagyó már szenet is hajlandó lenne lapátolni

Vágólapra másolva!
Hagyó Miklós, korábbi MSZP-s főpolgármester-helyettes a Figyelőnek azt mondta: tudja, hogy politikai karrierjének vége van, már csak üzletemberként dolgozhat tovább. Hozzátette: ha kell szenet is lapátol. Arról is beszélt, hogy a BKV-botrányok kirobbanása óta eltűntek mellőle a barátai.
Vágólapra másolva!

Érzi, hogy a média az ország elsőszámú közellenségének tekinti, de nem szándékozik hosszabban külföldre távozni - mondta a Figyelőnek Hagyó Miklós, korábbi MSZP-s főpolgármester-helyettes. A hetilap nem interjút készített a politikussal, Hagyó ugyanis a háttérbeszélgetésnek szánt találkozón nem járult hozzá ahhoz, hogy a beszélgetésről felvétel készüljön.

Hagyó azt mondta, biztos abban, hogy politikai karrierjének vége, már csak üzletemberi vénájában bízik. "Velem nyilvánosan már senki nem fog szóba állni. Tizenkét évig dolgoztam a gazdaságban, ide térek vissza, de, ha kell, szenet is lapátolok" - fogalmazott. A hetilapnak azt mondta: barátai eltűntek mellőle, a BKV-ügyben megnevezettek közül egyedül régi barátja Lelovics Ottóval tartja a kapcsolatot.

"A női nemhez nagyon vonzódom, de férfit legfeljebb a kézfogásnál érintek, nyakmarkolás kizárt" - mondta arról, hogy Balogh Zsolt a BKV korábbi vezetője a Magyar nemzetnek többek között azt mondta, Hagyó úgy beszélt vele, hogy szorongatta a nyakát. A politikus idegállapotáról azt mondta: volt, hogy kettesével szedte a nyugtatókat.

A BKV-ügyben meggyanúsított Balogh, a vállalat korábbi megbízott vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, állítása szerint hogyan működött a politikai gépezet a BKV-nál. Balogh azt állította, hogy Hagyó Miklóstól kapott utasításokat előnytelen szerződések kötésére, minden apró személyügyi és szervezeti kérdésről egyeztetnie kellett vele tanácsadóján keresztül, és dobozokban több tízmillió forintot kellett átadnia neki. A pénzt Balogh szerint a BKV-nál adták össze a Hagyóhoz közel álló vezetők, ők pedig BKV-körüli cégektől szerezték.

Hagyó 2006 őszétől tavaly november közepéig Budapest főpolgármester-helyetteseként felügyelte a fővárosi cégeket, köztük a BKV-t is. A BKV-botrány miatt az MSZP budapesti elnöksége arra kérte Hagyót, az MSZP XII. kerületi elnökét, hogy mondjon le a képviselőjelöltségről, a budapesti listán betöltött helyéről és Fővárosi Közgyűlési mandátumáról. Hagyó ezt február 2-án meg is tette. Az elnökség kérésének előzménye az volt, hogy az ATV meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte: Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh terhelő vallomást tett Hagyóra.