TV2: Antal vezetése alatt szerződött a BKV-val a Sawyer-Miller Group

Vágólapra másolva!
Mégis Antal Attila vezetése alatt kötött szerződést a BKV a Sawyer-Miller Group nevű tanácsadó céggel - jelentette a Tv2 Tények című hírműsora vasárnap. Korábban a tanácsadó cég elnöke és az Antal által nyomásgyakorlással vádolt Demszky Gábor főpolgármester is tagadta ezt. A Tények értesülései szerint Antal a szerződés aláírásakor kórházban volt, és helyettese, Balogh Zsolt írta alá a szerződést.
Vágólapra másolva!

Antal Attila vezetése idején kötött szerződést a BKV a Sawyer-Miller Group nevű céggel kommunikációs tanácsadásra - közölte a Tv2 Tények című híműsora vasárnap.

"A BKV 2008. április 1-én kötött szerződést a Sawyer Miller Grouppal, ez egy kommunikációs tanácsadói szerződés, ami havi 900 ezer forintról szólt, féléves időtartamra, és a szerződést Balogh Zsolt írta alá" - mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója a Tv2-nek.

Korábban Bruck Gábor, a Sawyer-Miller Group elnöke azt állította, Antal Attila idején egy szerződést sem kötöttek a BKV-val. "Tíz év alatt egyetlenegy szerződést kötöttem a BKV-val, nem nagy összegűt, hat hónapnyit, nem Antal úr ideje alatt volt" - mondta Bruck. A Tények értesülései szerint azonban mégis Antal Attila idején kötötték a szerződést, két és fél héttel Antal BKV-tól való távozása előtt.

Bruck Gábor annyit mondott erre a Tények-nek, hogy Antal Attila már kórházban volt a szerződés megkötésekor, és nem ő hozta a döntéseket (2008. február 18-án, szívinfarktus gyanújával került kórházba). Antal Attila a BKV-tól 2008 áprilisában távozott. Távozása előtt, 2008 márciusában nyílt levelet hozott nyilvánosságra, amelyben egészségségi állapotával és családja kérésével indokolta távozását.

Demszky kérése

Antal Attila egy szombati interjúban azt állította a Magyar Nemzetnek, hogy Antal azt mondta, hogy Demszky Gábor főpolgármester kérésére bővítették ki a kommunikációs cég szerződését, így a főpolgármester kampányát is bonyolító cég több megbízást kapott. Bruck Gábor emiatt vasárnap feljelentette Antalt.

Demszky szintén tagadta, hogy Antal vezetősége alatt kötött volna szerződést a BKV a tanácsadó céggel. Demszky azt állította, ő maga dicsérte a Sawyer-Millert Antalnak, mert annyira rossznak tartotta a BKV kommunikációját, de végül nem kötöttek velük szerződést. "Nem vette fel a Sawyer Millert Antal Attila, és nem alkalmazza, és egyébként a BKV kommunikációja azóta is rossz" - mondta Demszky a Tények-nek.

A Magyar Nemzetnek adott interjúból Demszky az RTL Híradó-nak csak annyit ismert el: valóban kérte egyszer a volt vezetőtől, hogy használjanak egy bizonyos üzemanyag-adalékot a BKV-nál.