Ismét meghosszabbították Budaházy előzetesét

Vágólapra másolva!
Újabb két hónappal meghosszabbította a bíróság Budaházy György előzetes letartóztatását. Budaházyt többek között terrorizmussal gyanúsítják, és azért tartják börtönben, mert attól félnek, hogy szabad lábon elszökne, vagy újabb bűncselekményeket követne el.
Vágólapra másolva!

Két hónappal meghosszabbította Budaházy György előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A bíráknak április 19-ig kellett dönteniük az ügyben, de a végzést öt nappal korábban már meghozták - derül ki a Fővárosi Bíróság honlapján megjelent közleményből.

"A terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt S. József és társai ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2010. április 14-én meghosszabbította B. György gyanúsított előzetes letartóztatását 2010. június 19. napjáig" - olvasható a tájékoztatásban. Az indoklás szerint szabadlábra helyezése esetén fennállna a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be.

Budaházyt, akit 2009. június 17-én fogtak el, azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekmény bűntettével, robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett, robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, emberölés előkészületének bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.