Tetszik az LMP stílusa Kövér Lászlónak

Vágólapra másolva!
Üdítőnek nevezte az LMP stílusát a Fidesz egyik meghatározó politikusa, Kövér László a Heti Válasznak adott interjúban. Kövér azt mondta, sokan az SZDSZ utódjának tartják az új pártot, szerinte azonban még korai ítélkezni erről.
Vágólapra másolva!

"Bennem is él némi bizalmatlanság velük szemben" - mondta a Heti Válasznak adott interjújában az LMP-ről Kövér László fideszes politikus, aki szerint "sokan zöld selyempapírba csomagolt SZDSZ-nek titulálják" az új pártot. Kövér szerint "van ebben valami", de hozzátette, hogy "mégsem veszem őket egy kalap alá a szalonképtelen erőkkel".

A Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusaként számon tartott Kövér szerint még nem dőlt el, hogy az LMP-sek "az SZDSZ rossz, szélsőséges hagyományainak folytatói vagy a magyar liberalizmus megújítói akarnak-e lenni. Megjegyezte azt is, hogy a Jobbikhoz és az MSZP-hez képest "mindenképp üdítő volt az a stílus", amelyet az LMP képviselt az elmúlt hetekben.

Az első fordulóban meglepetésre több mint 7 százalékos eredményt elérő LMP kampányának fő üzenete az volt, hogy szakítani akarnak "a rossz politikai beidegződésekkel". Az LMP parlamenti terveiről részletek olvashatók ebben a cikkben.