Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Három hónappal meghosszabbították a pécsi lövöldöző előzetes letartóztatását

Vágólapra másolva!
Három hónappal meghosszabbította a bíróság annak a 23 éves egyetemistának az előzetes letartóztatását, aki tavaly november végén lövöldözni kezdett a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében. Az indoklás ugyanaz, mint korábban, vagyis a bíróság szerint fennáll a szökés és a tanúk befolyásolásának veszélye.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Városi Bíróság szerdán újabb három hónappal, vagyis augusztus 28-ig meghosszabbította a pécsi lövöldöző előzetes letartóztatását - közölte Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke. Az indoklás szerint G. Ákos esetében továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának veszélye. A 23 éves egyetemistát több emberen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják.

A gyanú szerint a 23 éves G. Ákos 2009. november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, egy 36 éves laboránst és egy 54 éves takarítónőt. A gyanúsított nem tett vallomást, az MTI információi szerint a rendőrség még várja az elmeállapotáról szóló szakértői véleményt.

A lövöldöző elmeállapotának egy hónapos vizsgálata február közepén fejeződött be. A Pécsi Városi Bíróság január 13-án döntött úgy az ügyészség indítványára, hogy a gyanúsított elmeállapotát további egy hónapon át megfigyeljék az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

A pécsi egyetemi lövöldözésről szóló [origo]-cikkeket itt olvashatja, helyszíni riportunkat pedig itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről