Mesterházy nem ért rá Gyurcsány találkozójára

Vágólapra másolva!
Bár a párt több vezető politikusa, köztük a leköszönő elnök is részt vett kedd este a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett, az MSZP helyzetéről szóló találkozón, Mesterházy Attila nem ment el, állítólag előre leszervezett programja volt. Gyurcsány és Mesterházy az elmúlt napokban egymással párhuzamosan kezdett konzultációkat a párt újjászervezéséről. A volt kormányfő többször bírálta a frakcióvezetőt, és jelezte: szerinte nem kellene pártelnökké választani.
Vágólapra másolva!

Más, előre leszervezett programja miatt nem jelent meg Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője kedd este a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök-pártelnök általa kezdeményezett konzultáció-sorozat első állomásán - mondta az [origo] érdeklődésére a frakcióvezető egyik munkatársa. A Jókai utcai pártszékházban tartott rendezvényen (amelyről itt olvashat részletesen) részt vett többek közt Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László korábbi uniós biztos és Molnár Csaba távozó kancelláriaminiszter is.

Mesterházy kedden részt vett az Országgyűlés alakuló üléséről folytatott, délutánig elhúzódó egyeztetéseken (erről itt olvashat), majd este a kampánycsapat tagjainak köszönte meg a munkáját. A frakcióvezető munkatársa szerint természetes, hogy Lendvai Ildikónak pártelnökként ott kell lennie egy, a keddihez hasonló találkozón. Mesterházy azonban folyamatosan a párt újjászervezésén dolgozik, emiatt rendszeresen utazik vidéki találkozókra is - tette hozzá.

Mesterházy múlt héten kezdett országjáró körútba, amelyen mintegy harminc helyszínt keres fel, hogy véleményt mondjon az MSZP elmúlt időszakáról és jövőbeni feladatairól. Gyurcsány pedig múlt szerdán hozta nyilvánosságra röpiratát, amelyben élesen kritizálta az MSZP-t és Mesterházyt is. A Gyurcsány és Mesterházy közötti versenyfutásra utal az is, hogy Mesterházy egy tévéműsorban kijelentette: szerinte egy személy legyen a pártelnök és a frakcióvezető (ezzel arra célzott, hogy neki kellene lennie az MSZP elnökének is). Gyurcsány viszont kijelentette: szerinte a párt vezető tisztségeit szét kell választani.