Négymillió forintra perli Szilvásy Györgyöt az UD Zrt.

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a fővárosi bíróságon az a kártérítési per, amelyet Szilvásy György korábbi titokminiszter ellen indított az UD Zrt. a cég jó hírnevének állítólagos megsértése miatt. A lehallgatási botránnyal összefüggésbe hozott cég 4 millió forintot követel Szilvássytól, ő azonban nem érzi, hogy lejáratta volna az UD Zrt.-t.
Vágólapra másolva!

Négymillió forintos kártérítésért perli Szilvásy György volt szocialista titokminisztert az UD Zrt. A lehallgatási botránnyal kapcsolatba hozott cég jó hírnevének állítólagos megsértése miatt követel milliókat, az erről döntő személyiségi jogi per csütörtökön kezdődött el a Fővárosi Bíróságon.

Az UD Zrt. a per első napján azt állíttta, hogy Szilvásy titkosszolgálatokat felügyelő miniszterként politikai célzatú, valótlan tartalmú sajtókampányt folytatott a cég ellen. A felperes szerint a volt miniszter az után kezdett lejárató kampányba, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, az azóta lemondott Laborc Sándor feljelentést tett a biztonsági cég ellen egy 2008. szeptember 10-én tartott házkutatás alapján.

Az UD Zrt. szerint Szilvásy súlyos károkat okozott a cégnek, valamint a cég vezetésének is, és nyilatkozataival ellehetetlenítette a cég működését. Szilvássy jogi képviselője viszont a csütörtöki tárgyaláson vitatta, hogy jogsértő lett volna a volt miniszter tevékenysége. Az ügyvéd szerint Szilvásy annak idején csupán egy folyamatban lévő büntetőeljárásban megfogalmazott gyanúról beszélt, a köztudatba pedig nem az ő nyilatkozatai nyomán robbant be az UD Zrt.

A Fővárosi Bíróság a következő tárgyaláson személyesen kívánja meghallgatni a peres feleket: Szilvásy Györgyöt, illetve az UD Zrt. két vezetőjét, Tóth Jánost és Horváth Józsefet.