Népszava: Befejeződött a nyomozás a Magyarok Nyilai ügyében

Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint végére értek az érdemi nyomozásnak a Magyarok Nyilai nevű szervezet ügyében - írja a Népszava. A terrorizmus és más bűncselekmények gyanúja miatt indult ügynek 17 gyanúsítottja van, köztük Budaházy György, aki közel egy éve van előzetes letartóztatásban.
Vágólapra másolva!

Befejezte az ügyészség az érdemi nyomozást Budaházy György és a Magyarok Nyilai szervezet ügyében, terrorizmus és más bűncselekmények gyanúja miatt - írta keddi számában a Népszava a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére, Fazekas Gézára hivatkozva. Fazekas a napilapnak azt mondta: hamarosan kezdődhet a több ezer oldalnyi nyomozati iratanyag ismertetése a gyanúsítottakkal és védőikkel. Erre alapesetben 30, de legfeljebb 90 nap van, majd ezután készülhet el a vádirat - tette hozzá a szóvivő.

Június19-én lejár az ügy fő gyanúsítottja, a csaknem egy éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházy elleni kényszerintézkedés határideje. Ezt a bűnismétlés veszélyére hivatkozva az ügyészség meghosszabbítaná, a kérelemről a Fővárosi Bíróság nem jogerős döntése a héten várható - írta a lap.

Az ügynek 17 gyanúsítottja van, Budaházyval - a Magyarok Nyilai feltételezett katonai vezetőjével - együtt 11 ember van előzetesben. A feltételezett terrorszervezet tagjai az ügyészség gyanúja szerint másfél éven keresztül követtek el Molotov-koktélos támadásokat többségében politikusok házai ellen.