Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kigyulladt egy szeméttelep Veszprém megyében

Vágólapra másolva!
Veszélyes vegyi anyagok is lángra kaptak Királyszentistván határában egy szeméttelepen. A környékbelieket megkérték, hogy zárkózzanak be a házaikba, de a tűzoltóság szerint nem került a megengedettnél több mérgező anyag a levegőbe. A tüzet hat óra körül eloltották.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy hulladékkezelő-telep a Veszprém megyei Királyszentistván határában csütörtök délután - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtófőnöke az MTI-t. A telepen veszélyes hulladékot - szerves oldószereket - is tárolnak, s a hordók a nagy hőségben berobbantak, jó néhány a robbanástól a levegőbe repült - mondta Bakos György. Néhány vastartály is begyulladt, és sűrű, fekete füstöt kibocsátva égett a bennük lévő vegyszermaradék A helyszínen tíz tűzoltóegység, mintegy negyven tűzoltó dolgozott, az oltás során egy tűzoltó könnyebb égési sérüléseket szenvedett.

A tűzoltók és a katasztrófavédők folyamatosan mérték a helyszínen a levegő gázkoncentrációját. A tűztől 800 méternyire lévő falu lakóit elővigyázatosságból arra kérték, hogy zárkózzanak be, ne tartsák nyitva a lakásuk ajtóit és ablakait. A tüzet hat óra körül sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak, de vegyi felderítők továbbra is mérik a levegőbe jutott veszélyes anyagok mértékét. Egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációt nem mértek a település közelében.

A tűz oltása után vizsgálat kezdődik, hogy kiderüljön, mitől kapott lángra a körülbelül 25-30 ezer liternyi megsemmisítésre váró veszélyes hulladék.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről