Vágólapra másolva!
Nyoma veszett egy idős amerikai férfinak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regéc határában, a Borsó-hegy lábánál. A férfi rokonlátogatáson van Magyarországon. Nagy erőkkel keresi a rendőrség, a helyi lakosok és a miskolci speciális mentők segítségével.
Vágólapra másolva!

Eddig nem vezetett eredményre a kutatás, nem találták meg a szombaton kora este eltűnt amerikai állampolgárt, akinek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál veszett nyoma. Vasárnap este, sötétedés után a kutatást a készenléti rendőrség hőkamerával felszerelt helikopterével folytatják - közölte a rendőrség.

A 77 éves férfi a Borsó-hegy lábánál a légikatasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg, amikor az emlékműtől visszatérőben elakadt terepjárójuk. Ekkor az autóban együtt utazó társaság különvált, és egy részük elindult segítséget hívni. Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan, miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, gyalog visszaindult a hegyre. A férfi azonban a falu végén három irányba ágazó úton nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.

Az amerikai férfit vasárnap az encsi rendőrkapitányság, a helyi lakosok és a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport tagjai keresték kutyák segítségével a környékbeli erdőkben - közölte a rendőrség.