Egy nővel vitatkozott meggyilkolása előtt a Pesten leszúrt triatlonos

Vágólapra másolva!
A rendőrség elfogta a vasárnap Budapesten megkéselt triatlonversenyző feltételezett gyilkosát, az emberöléssel egy 33 éves fővárosi férfit gyanúsítanak. A rendőrök szerint a triatlonversenyző egy nővel vitatkozott össze, majd a vitába beavatkozott a gyanúsított, aki többször megszúrta a külföldi férfit. Egy új-zélandi lap szerint az ecuadori színekben versenyző áldozat korábban tanárként dolgozott, az elmúlt években Dél-Amerikában és Európában élt és sokat utazott.
Vágólapra másolva!

A rendőrség elfogta az ecuadori triatlonversenyző feltételezett gyilkosát - jelentette be Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya és Fülöp Valter bűnügyi főkapitány-helyettes keddi sajtótájékoztatójukon, amelyen beszámoltak a szeptember 12-én hajnalban történt emberölés felderítéséről. Vasárnap hajnalban a VI. kerületi Nagymező utcában találták meg a megkéselt külföldi férfit, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

A rendőrség szerint egy 33 éves férfi gyanúsítható a gyilkossággal. A bűncselekmény körülményeiről annyit árultak el, hogy az áldozat és egy alkalmi nőismerőse között vita alakult ki, amelybe a gyanúsított - aki a nő közelben várakozó ismerőse volt - szintén bekapcsolódott. A nő ismerőse és a sportoló dulakodni kezdtek, ennek során a gyanúsított többször megszúrta áldozatát, akinek halálát végül egy, a szívéig hatoló késszúrás okozta.

A gyanúsított ellen a rendőrség szerint személy elleni bűncselekmények miatt már folyt eljárás korábban is, el is ítélték, de a korábbi ügyeiről részleteket nem árultak el. A gyilkosság az utcai térfigyelőkön nem látszik, de a rendőrség szerint személyi és tárgyi bizonyítékok is szólnak a férfi ellen, akit hétfőn vettek őrizetbe a fővárosban.

Az áldozat a rendőrség szerint új-zélandi - ecuadori kettős állampolgár volt, aki a Budapesten rendezett triatlon-világbajnokságon vett részt. A 48 éves John White Warwick volt, aki a versenyen az amatőr, úgynevezett Age Group kategóriában indult. A férfiak között összetettben a 298., a 45-49 év közötti férfiak között a 38. helyen végzett. A Blikk információi szerint a férfi a támadás előtt az Alterego nevű szórakozóhelyen mulatott.

A New Zeland Herald című lap szerint White Ecuador színeiben versenyzett a triatlonversenyen, de új-zélandi volt. A lap szerint White az utóbbi éveket Dél-Amerikában és Európában töltötte, sokat utazott, és arra készült, hogy még idén visszatér Új-Zélandra hegyet mászni. A cikk szerint White fia és lánya és unokája Wellingtonban él.

A lap idézi a család közleményét, amely szerint White közel 15 éven át középiskolai tanár volt Új-Zélandon, de számos kalandtúrát is szervezett. "Világszerte rengeteg barátja volt, bizonyítva közvetlen személyiségét, vidámságát, és segítőkészségét, hogy másokat is bevezessen a kalandsportokba" - közölték. A férfi nővére Budapestre utazik, hogy amint lehet, hazaszállítsa White holttestét Új-Zélandra, a család konzuli segítséget is kap az ügyintézéshez.