Vezetője szerint megtizedelődött a Magyar Gárda

Vágólapra másolva!
Lecsökkent a Magyar Gárda tagjainak száma - írja a Magyar Nemzet a szervezet vezetőjére, Ináncsi Józsefre hivatkozva. Ináncsi szerint elpártolt tőlük Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Vona szerint neki csak a vezetővel van baja.
Vágólapra másolva!

Jelentősen csökkent a gárdisták száma az utóbbi hónapokban; tavaly még több mint ezer, idén már csak százas nagyságrendű a tagok száma - írja a Magyar Nemzet. Ináncsi József, a szervezet lapnak nyilatkozó, országos vezetője szerint a Jobbik magára hagyta a mozgalmat a szabálysértési bírságok tetemes összege, illetve a gárda körüli állandó problémák miatt.

Ináncsi szerint a Magyar Nemzeti Gárda elsősorban karitatív munkát folytat, például a véradást, illetve segítségnyújtást katasztrófa-helyzetekben tekinti fő feladatának, az erődemonstrációk - szerinte - háttérbe szorultak.

Ináncsi szerint Vona Gábor nem kíván vele együttműködni és "egyre kevesebb pártrendezvényre hívják el a mozgalom katonáit". A gárda tagságát ugyanakkor egyre inkább elszipkázza a Jobbik közelmúltban felállított saját csendőrsége - állítja. A Jobbik elnöke "négyszemközti beszélgetésen közölte velem, hogy nem tudom összefogni a Magyar Nemzeti Gárdát országos szinten, ezért nem támogat" - mondta Ináncsi, aki szerint ugyanakkor Szegedi Csanád jobbikos EP-képviselő őt tekinti a mozgalom vezetőjének.

"Úgy érzem nem csak a mozgalmon belül, de a Jobbik sorai között is változások történhetnek, mert éleződnek az ellentétek" - mondta a lapnak Ináncsi. Vona Gábor Jobbik-elnök ugyanakkor közölte, ő kiáll a gárdáért, de Ináncsit valóban nem tartja alkalmasnak a szervezet vezetésére, viszont erről nem a sajtóban akar üzengetni - írja a Magyra Nemzet.