Délmagyarország: Kommandósok fogták el két prostituált elrablóit

Vágólapra másolva!
Elraboltak és rendszeresen vertek két prostituáltat, így akarták őket rendőrségi vallomásuk visszavonására rávenni egy szegedi banda tagjai - írja a Délmagyarország. A lap szerint a prostituáltak Svájcban feljelentették az őket futtató férfit, akinek a rokonai terrorizálták a nőket.
Vágólapra másolva!

Összesen hat embert fogtak el a rendőrök Szegeden, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elraboltak és rendszeresen megvertek két prostituáltat, akiket így akartak rábírni vallomásuk visszavonására. A szegedi banda vezetőjét még november 25-én fogták el a kommandósok. Emberrablás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt nyomoznak a férfiak ügyében.

A Délmagyarország szerint az emberrablási ügy főszereplője egy férfi, aki jelenleg Svájcban van előzetes letartóztatásban. A férfi két prostituáltat futtatott Magyarországon és külföldön, a nőknek hol keresetük felét, hol a teljes összeget át kellett adniuk. Júniusban a két nő Zürichbe utazott, ahol szintén prostituáltként kezdtek dolgozni, de pár hét elteltével összevesztek a férfival, és vissza akartak térni Magyarországra.

A lap szerint a férfi ezt nem engedte meg, hanem megfenyegette őket. A két prostituált ekkor Svájcban feljelentést tett ellene, majd hazatértek. A férfit a svájci hatóságok őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

A strici egyik rokona, és társai a feljelentésük és vallomásuk visszavonására akarták kényszeríteni a nőket. A Délmagyarország szerint únius és szeptember között több alkalommal, különböző helyszínekről elrabolták, majd szegedi és kecskeméti lakásokban fogva tartották és rendszeresen megverték őket. Ennek a kommandósakcióval vetett véget a rendőrség.