Meghalt a berceli szánkóbalesetben megsérült kisfiú

Vágólapra másolva!
Lekapcsolták a lélegeztetőgépről azt a kisfiút, akit szombaton szánkózás közben ütött el egy autó. A gyerek életveszélyes sérüléseket szenvedett, szerveit valószínűleg felajánlják.
Vágólapra másolva!

Meghalt a berceli szánkóbalesetben megsérült kisfiú. Napok óta kezelték a Heim Pál Gyermekkórházban, miután életveszélyes sérüléseket szenvedett. Harmat György főigazgató a Független Hírügynökségnek azt mondta: az orvosokból álló bizottság kedd este úgy határozott, hogy a napok óta a klinikai halál állapotában lévő gyereket lekapcsolják a lélegeztetőgépről. A kisfiú bekerült a donációs programba, szerveit felajánlják. A hírügynökségnek azonban cáfolták az orvosok, hogy a gyermek szívét az éjjel sikeres szívátültetésen átesett kisfiú kapta meg.

A kisfiú szombaton egy kislánnyal szánkózott a Nógrád megyei Bercelen, amikor szánkójukkal egy autó alá csúsztak. A kislány súlyos sérülésekkel került kórházba, de nincs arra mutató jel, hogy maradandó sérülése lenne. A baleset után a településen lincshangulat alakult ki.